Hyppää sisältöön

Maanviljelijä

Maanviljelijä tai maatalousyrittäjä on ruokaketjun ensimmäinen lenkki. Maatiloilla viljellään erilaisia kasveja, kuten viljaa, öljykasveja, rehua eläinten ruuaksi tai avomaanvihanneksia, eli vaikkapa perunoita, porkkanoita, tai muita erikoiskasveja. Neljänneksellä suomalaisista maatiloista on kotieläimiä, kuten nautoja, lypsykarjaa, sikoja, siipikarjaa tai lampaita. Maatilaan kuuluu usein myös metsää, ja tilalla voidaan harjoittaa monipuolista yritystoimintaa, esimerkiksi maatilamatkailua tai urakointia.

Maatalousyrittäjä toimii useimmiten yrittäjänä omalla maatilallaan, isoilla tiloilla on tarvetta myös osaavalle työvoimalle. Monipuolisessa maatalousyrittäjän työssä tarvitaan monenlaista osaamista, mm. teknistä osaamista, pitkäjänteisyyttä, kokonaisuuksien hallintaa ja hyvää fyysistä kuntoa.


Muita ammatteja