Pakkaaja

Pakkaaja pakkaa käsin tai pakkauskoneella erilaisia tuotteita esimerkiksi laatikoihin, rasioihin, vakuumipakkauksiin, pusseihin, kääreisiin tai muuhun päällyspakettiin. Tehtäviin voi kuulua myös pakattujen tuotteiden pinoamista ja toimittamista eteenpäin.

Käsin pakkaaminen on yleistä työpaikoissa, joissa ei käytetä koneita ja pakattavat määrät ovat pienempiä. Työnä on tuotteiden suojauspaketointi, jossa paperi-, pahvi-, muovi-, styroksi- tai puusuojuksilla tuetaan ja turvataan pakkauksen sisältö kuljetuksen ja jakelun ajaksi.

Pakkaaja valitsee tuotetta varten esimerkiksi laatikon, johon tavara pakataan ja laittaa siihen tarvittavat asiapaperit. Pakkaaja usein myös merkitsee pakkaukset lähete-, erä-, päivämäärä- tai postitusmerkinnöillä riippuen lähetyksen luonteesta ja varastointitavasta.

Pakkaamisessa voidaan käyttää käsikäyttöisiä, puoliautomaattisia tai automaattisia pakkauskoneita tai pakkauslinjoja. Yksinkertaisimmissa koneissa pakkaaja asettaa tuotteet esimerkiksi rasioihin ja kone vain sulkee pakkaukset. Automaattisia laitteita käytettäessä työ on lähinnä koneen toiminnan valvomista ja pakkausmateriaalien asettamista koneelle. (studentum.fi)