Hyppää sisältöön

Kondiittori

Kondiittorin tutkintoon opiskellaan usein leipurin tutkinnon kanssa yhdessä. Kondiittori osaa toimia leipomoympäristössä ja valmistaa pullat ja leivät. Kondiittorin erityisosaamisena on erilaisten makeiden leivonnaisten valmistus ja koristelu. Hän osaa valmistaa myös makeat ja suolaiset täytekakut.

Kondiittorilla on visuaalista silmää ja halua tehdä asiakkaille näyttävän ja herkullisen näköisiä leivonnaisia. Hän tuntee leivonnaisiin ja niiden koristeluun käytettävät raaka-aineet ja osaa hyödyntää niitä eri tavoilla. Kondiittorilla tulee olla kekseliäisyyttä ja innokkuutta tarttua haasteisiin ja keksiä teemoihin sopivia tuotteita. Pientyövälineiden käytöstä huolimatta kondiittorin työ on lähes kokonaan käsityötä.


Muita ammatteja