Hyppää sisältöön

Videot

Tervetuloa katsomaan videoita ruoka-alan ammateista. Videot löydät alta tai siirtymällä Youtubeen Maistuva ammatti -kanavalle (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.), josta löytyy lisää ammattiesittelyjä.

Laborantti

Olen alkanut arvostaa suomalaista ruokaa paljon enemmän kun siirryin työskentelemään elintarvikealalle.  Ennen en miettinyt niin paljon elintarvikkeen tarinaa tai niitä vaiheita mitä se vaatii että saamme sen kotiin ja lautaselle asti.

Hanna Ekholm

Tuoteryhmäpäällikkö

Työstäni tekee merkityksellistä se, että saan tehdä arvojeni mukaista työtä. Sen lisäksi saan toteuttaa niitä arvoja tekemällä tai kehittämällä ratkaisuja päivittäin parempaa huomista varten.

Inka Wessman

Meijeristi, tuotemestari

Elintarvikealan hyviä puolia on hyvä työllistyminen ja palkkaus sekä pitkät työurat. Se on itsestä kiinni kuinka pääsee uralla etenemään. Omatoimisuudella ja kiinnostuksella pääsee pitkälle.

Antti Koski

Maanviljelijä ja eläintenhoitaja

Maatalous on hyvä valinta heille, jotka haluavat tehdä joka päivä merkityksellistä työtä ja nähdä kättensä jäljen ja elää vuoden kierron mukaan.

Satu Mäkelä

Leipuri

Työssäni parasta on se, kun näkee konkreettisesti oman kädenjäljen, tuotteen minkä on saanut aikaan ja kun asiakas ostaa sen ja lähtee hymyssä suin kaupasta leivän kanssa. Työkaverit ja työilmapiiri ovat myös tosi tärkeitä.

Susanna Viidas

Tuotantotyöntekijä

Valmistuin prosessinhoitajaksi viime keväänä ja pääsin työharjoitteluun ja kesätöihin tähän yritykseen. Syksyllä sain vakituisen työpaikan. Parasta mun työssä on työilmapiiri. Kun tulin tänne töihin, mut toivotettiin tervetulleeksi kuin perheeseen.

Janika Nykänen

Lampuri

Lammastilalla eletään vuodenkierron mukaan. Työskentely on haastavaa, sillä hoidamme itse koko ruokaketjun. Parasta on kun näkee, kuka meidän tuottaman ruuan syö ja mitä asiakas on siitä mieltä.

Katja Sihvonen ja Hannu-Pekka Syrjälä

Leipuri

Olen suorittanut kaksoistutkinnon: olen sekä ylioppilas että leipuri-kondiittori. Leipurin työtehtävät ovat monipuoliset aina leipomisesta ja paistamisesta työpisteen siivoamiseen asti. Parasta on itsensä kehittäminen ja asiakkaiden palaute.

Mick Wynne-Ellis

Suunnittelija

Valmistuin maa- ja metsätaloustieteellisestä tiedekunnasta, opiskelin siellä elintarvikekemiaa. Meidän tiimissä tehdään lypsylehmien ravintoon liittyvää tutkimusta. Tällä alalla tutkittavaa riittää, sillä esimerkiksi ruuan terveysvaikutukset kiinnostavat ihmisiä yhä enemmän.

Mari Kukkola

Vastuullisuuspäällikkö

Alkutuotanto on ollut aina lähellä sydäntäni ja olen ollut kiinnostunut siitä, miten ruuasta puhutaan ja mitä me syödään. Vastuullisuusasioita ei yksin toimistossa ratkota, vaan työtä tehdään erilaisten tiimien ja organisaatioiden kanssa.

Eeva Juva

Restonomiopiskelija

Opiskelen restonomiksi, koska haluan itselleni ammatin, jossa pystyn tekemään monipuolisia työtehtäviä ja olemaan ihmisten kanssa. Koulutuksessa painotetaan paljon kestävää kehitystä ja ruokaketjun eri osia pellolta ruokapöytään ja asiakaskokemukseen asti.

Mikaela Kokko

Meijeri-insinööri

Työpäivät tässä ammatissa ovat vaihtelevia. Maito käsitellään ennen juuston keittoa, sen jälkeen se muotitetaan ja puristetaan. Meijerin osaomistajana työtehtäviini kuuluu myös hallinto- ja esimiestehtäviä.

Risto Siren

Esimies

Bio- ja elintarviketekniikan opinnot antavat paljon vaihtoehtoja työskennellä erilaisissa tehtävissä. Tämän alan työtehtävät eivät tule katoamaan.

Saila Tarvainen

Tuotantoavustaja

Työssäni on parasta juuri yhdessä tiimin kanssa tekeminen. Meillä on todella hyvä yhteishenki ja olemme ylpeitä tekemästämme työstä. Myös työtehtävien monipuolinen kirjo on suuri plussa tällä alalla.

Petri Saarelainen

Tuotekehittäjä

Mietin ideoita uusiksi tuotteiksi, teen tuotteista reseptit, valmistamme koe-erät ja maisteluiden kautta jatkokehitämme tuotetta. Voin suositella elintarvikealaa sen monipuolisuuden takia. Työhön ei pääse missään vaiheessa kyllästymään!

Antti Vilpponen

Meijeristiopiskelija

Meijeristä löytää tosi monipuolisesti erilaisia työtehtäviä ja työt kiertävät esimerkiksi valmistuksen ja pakkauksen välillä. Myös hyvä palkkaus motivoi.

Juhana Pitkälä

Kondiittori

Työssäni on ehdottomasti parasta kun saan käyttää luovuutta ja kehittää uusia kauniita leivoksia. Työnsä tulokset näkee nopeasti ja saan asiakkaat hyvälle tuulelle! Ala on siitä hyvä, että tekevälle löytyy aina töitä.

Katri Mäkinen

Laatu- ja tuotekehityspäällikkö

Tuotekehitys- ja laatupäällikön työt ovat mielenkiintoisia ja monipuolisia. Tehtäviini kuuluu luonnollisesti tuotekehitystyötä ja laatujärjestelmän ylläpitoa, mutta myös esimiestyötä ja kehityskeskustelujen vetämistä.

Kati Häyhä